YOUTH Skincare Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Selamat Terbukti Berkesan Secara Klinikal
Produk Shaklee,  Skincare Shaklee

YOUTH Shaklee Skincare Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Selamat Terbukti Berkesan Secara Klinikal

YOUTH Skincare Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Selamat Terbukti Berkesan Secara Klinikal. YOUTH Shaklee adalah produk penjagaan wajah terkini dalam area kecantikan kulit yang Shaklee hasilkan. Matlamat utama Shaklee hasilkan produk YOUTH ini untuk membantu wanita kelihatan cantik tanpa perlu korbankan keselamatan diri.

YOUTH skincare menawarkan produk yang dicipta secara harmoni dengan alam semulajadi malah dibuktikan secara klinikal memberikan anda keputusan klinikal tanpa kompromi.

 • 100% wanita telah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda
 • 2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekat lebih muda

Produk-produk YOUTH skincare adalah

 • 100% Vegan
 • Bebas ujian & kekejaman keatas haiwan
 • Sesuai untuk kulit sensitif
 • Hipoalergenik
 • Non-Comodogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
 • Diuji oleh ahli dermatologi
 • Diuji oleh ahli oftamologi
 • Senarai komprihensif “BEBAS DARI” mengandungi lebih dari 1,500 bahan kimia berbahaya dan bahan-bahan yang boleh dipersoalkan yang anda tidak akan dapati di mana-mana produk YOUTH

Tidak semua company kecantikan berjaya buktikan 100% wanita memiliki kulit 10 tahun lebih muda secara klinikal. Shaklee menjalankan kajian dan pembangunan produk secara menyeluruh dengan mengambil kira semua faktor.

Shaklee mewujudkan skin age index atau index usia kulit yang meliputi kajian terhadap kesan penggunaan YOUTH Shaklee skincare kepada populasi wanita yang berumur 20, 30, 40, 50 hingga 60 tahun.

Daripada skin age index ini, Shaklee kemudiannya mengeluarkan statistik data dan formula matematik bagi mengukur tahap keberkesanan YOUTH skincare kepada kulit. Kajian yang Shaklee lakukan bukan sahaja sekadar menggunakan instrumen tetapi melibatkan dermatologist.

YOUTH Skincare Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Selamat Terbukti Berkesan Secara Klinikal

8 Index usia kulit yang shaklee bangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa bagi mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal yang berasaskan fakta;

 • kedutan kulit
 • saiz pori
 • tona kulit
 • keanjalan
 • tekstur kulit
 • hiper pigmentasi
 • seri kulit
 • kekenduran

Shaklee mengukur keberkesanan sebelum dan selepas menggunakan YOUTH skincare dengan menggunakan skin age index terhadap 100 sample wanita. Selepas 12 minggu, tahap kesihatan kulit akan diukur semula menggunakan skin age index. Berdasarkan kajian, penggunaan YOUTH Shaklee pada kulit wajah menunjukkan YOUTH mengubah struktur kulit kepada sedekad lebih muda.

Rangkaian penjagaan kulit YOUTH Shaklee skincare direka untuk memastikan dunia sekeliling melihat anda sepertibagaimana anda melihat diri sendiri dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda.

YOUTH skincare bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit anda secara dramatik malah dijamin mampu mengubah usia kulit anda untuk kembali muda. Youth Shaklee membuktikan bahawa anda tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulinan untuk keberkesanannya.

Kuasa Botanikal dalam YOUTH Skincare

Asas kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Kulit yang muda melkukan ini dengan mudah. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin. Tidak seperti penjagaan kulit biasa, teknologi canggih Youth skincare menangani penuaan bukan sahaja pada permukaan kulit malah menyasarkan pada peringkat sel kulit.

Shaklee melakuknnya dengan menggunakan YOUTH Complex yang dalam proses paten, dengan mengaktifkan protein YOUTH untuk menjana sel menghasilkan lebih kolagen dan elastin, membantu kulit anda bertindak lebih muda, supaya kekal muda jelita.

Muscadine Grape

Muscadine Grape

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus

Lotus- Japonicus

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus mengaktifkan protein YOUTH yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract yang memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Apple Stem Cell Extract

Apple- Stem- Cell Extract

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda jelita. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

Schisandra Chinensis Fruit Extract

Schisandra- Chinensis- Fruit- Extract

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti oksida.

Vital Repair+ Complex

Vital Repair+ Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Mengapa Shaklee Pertaruhkan 8 Tahun Kajian YOUTH Skincare Sebelum Dipasarkan?

youth-skincare-patents

Proses pemohonan patent adalah faktor yang menyebabkan YOUTH skincare lambat dikeluarkan ke pasaran. Patents Shaklee yang Granted untuk produk YOUTH skincare ini adalah:

US 6036946 A – Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
US 6174519 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
US 6235272 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
US 6015548 A – High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants

Patent-patent ini sudah difailkan sejak tahun 1997, 1998, dan 1999 untuk pastikan produk Shaklee YOUTH Skincare ini selamat digunakan.

 

Testimoni Youth skincare

testimoni-youth-skincare1

testimoni-youth-skincare3

testimoni-youth-skincare5

testimoni-youth-skincare4

 

Bagi anda pengguna bijak yang sedar akan bahaya racun kosmetik, tukarlah kepada produk penjagaan wajah terkini iaitu Set Penjagaan Wajah Semulajadi YOUTH Shaklee  yang 100% dijamin bebas racun kosmetik dan bahan berbahaya.

Untuk dapatkan muka yang bebas dari jerawat dan lebih flowless adalah lebih jimat jika anda grab promo bulan ni. Penggunaan setiap set ini bertahan untuk 6 bulan.

 

Boleh dapatkan 20% discount untuk pembelian:

YOUTH Skincare intensive treatment and repair set

Harga biasa RM 1,675 harga PROMOSI  RM1,340

promo_vivix

@

YOUTH Skincare renew and maintain set

Harga biasa RM 1,262 harga PROMOSI RM1,010

promo_vivix

Keistimewaan Grab Promo ini:

1. FREE KEAHLIAN

Automatik dapat harga ahli

2. FREE PENGHANTARAN

Gdex hantar terus ke rumah/ office

3. BONUS

Rm48 dalam account bank anda

4. FREE EXCLUSIVE GIFT

 

Youth skincare ini juga boleh didapati secara berasingan. Dapatkan keterangan lanjut dan cara penggunaan yang tepat berdasarkan jenis kulit anda. Hubungi saya,  Nafisah di 013-6935160 Pengedar Shaklee sah anda.

Atau

Anda boleh beli sendiri  melalui sistem esell. Klik pada esell di atas.

 

Anda mungkin berminat dengan artikel berkaitan:

Masalah Haid Tidak Teratur dan Cara Mengatasinya 

Set Penjagaan Kulit Bayi Selamat Lembut dan Organik

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares