vivix_shaklee
Produk Shaklee,  Suplimen Semulajadi

Keistimewaan dan Kelebihan Vivix Shaklee

Keistimewaan Vivix Shaklee

Satu Penemuan Revolusi ANTI-PENUAAN Pada Tahap Sellular

Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix Shaklee, produk supplimen revolusi anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellullar. Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual.

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No. 1 supplimen makanan di Amerika.

Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular semulajadi.

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

1. Kerosakkan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA

2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosostan) umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel

Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. Penimbunan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE ( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukan protin AGE. Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.

Kebaikan Ramuan Semulajadi Dalam Vivix Shaklee

Anggur Muscadine

Kebaikan_anggur_muscadine 

Anggur Muscadine adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

Ia juga mengandungi asid elegik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Karet ungu. Campuran inilah yang bertanggung jawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.

Lobak Ungu

kebaikan_lobak_ungu

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan karet ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi, diikut oleh karet ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry (Sambucus Nigra)

Kebaikan_elderberry_Sambucus nigra

Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavanoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem immun melawan jangkitan virus dan bakteria.

Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin. Semua ini adalah manafaat kesihatan yang didapati dari Elderberry.

Selain dari menguatkan sistem immun, unutk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, astma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya, Elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manafaat penting dari Elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum

kebaikan_polygonum-cuspidatum

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manafaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan untuk menetukan manafaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.

Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita. Ujian sebenar untuk supplemen anti-penuaan ini adalah masa. Dimasa akan datang usia purata adalah didalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen resveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi terobosan saintifik yang penting ini.

Penimbunan berlebihan protin AGE ( advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukan protin AGE. Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.

Kehebatan RESVERATROL dalam Vivix Shaklee Bebanding Produk Lain

DNA merupakan genetik asas manusia. DNA yang rosak akan mengakibatkan pelbagai kanser, penyakit dan penuaan. Resveratrol mampu memperbaiki kerosakan DNA sebegini dan sekaligus mengembalikan kesihatan tubuh.

  • Resveratrol dalam satu sudu vivix sama dengan resveratrol dalan 100 gelas wain. 100x ganda!
  • Resveratrol dalam produk lain 20% sahaja. Tetapi vivix Shaklee mengandungi 98% resveratrol asli. 5x ganda!
  • Kajian professor Havard membuktikan resveratrol kalau digabungkan dengan polifenol akan menjadi 10x lebih berkesan. Vivix Shaklee mengandungi 15 jenis polifenol yang digandingkan bersama resveratrol.

 

Berminat memiliki Vivix? Hubungi saya, Nafisah Pengedar Shaklee sah di 013-6935160 untuk order dan konsultasi yang tepat serta panduaan penggunaan berdasarkan masalah yang dihadapi.

ATAU

Dapatkan sekarang menggunakan Esell. Klik di bawah

omega guard

 

Anda mungkin berminat dengan artikel berkaitan:

Promosi Vivix Shaklee Ogos 2018

Punca Sakit Jantung dan Mati Mengejut

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares