Ambil Vitamin C untuk kesegaran segera
Suplimen Semulajadi,  Tips

Ambil Vitamin C Untuk Kesegaran Segera

Secara semulajadi, vitamin C tidak pernah dijumpai sendirian. Makanan yang mengandungi vitamin C juga mengandungi bioflavonoid. Bioflavonoid diperlukan untuk penyerapan vitamin C dan kedua-duanya berfungsi bersama-sama untuk meningkatkan fungsi badan supaya anda berasa sihat setiap hari.

 

Sentiasa pastikan anda mengambil dos vitamin C untuk kesegaran segera bila-bila masa, di mana sahaja!

 

 

Vitamin c untuk mabuk hamil

Mabuk Hamil

Bagi sesetengah wanita, mabuk hamil boleh berlaku sepanjang hari. Apabila digabungkan dengan vitamin K, vitamin C membantu melegakan rasa mual dan muntah. Pilih vitamin C yang memberi anda rasa masam sedikit untuk melegakan mabuk hamil.

 

 

Vitamin c untuk selsema

Selsema

Gejala seperti hidung berair, bersin, keletihan dan batuk boleh dikurangkan dengan pengambilan vitamin C. Antioksidan ini meningkatkan pengeluaran sel darah putih, yang merupakan komponen utama sistem imun. Ia juga dapat mengurangkan tempoh selesema!

 

Vitamin c untuk kesegaran segera
Mengantuk

Kajian menunjukkan bahawa kekurangan vitamin C boleh menyebabkan tidur lebih pendek. Kurang tidur atau kualiti tidur yang tidak bagus boleh menyebabkan kekurangan tenaga dan mengantuk pada siang hari yang menjejaskan produktiviti. Kekalkan kesegaran anda setiap hari dengan Vitamin C yang boleh dikunyah!

 

 

Vitamin c untuk mabuk laut
Mabuk Laut

Mabuk laut berlaku apabila sistem keseimbangan telinga dalaman terganggu, yang mengakibatkan penghasilan histamin, yang menjadikan anda mabuk laut. Hindari mabuk laut dengan vitamin C yang berfungsi sebagai anti-histamin, memulihkan keseimbangan badan serta mengurangkan simptomnya untuk memastikan anda selesa sepanjang perjalanan.

 

 

Vitamin c untuk sakit tekak
Sakit Tekak

Sakit tekak berlaku apabila tekak anda dijangkiti, menyebabkan keradangan. Vitamin C mengandungi sifat anti-histamin untuk membantu menyekat kesan keradangan dan meneutralkan toksin yang dihasilkan oleh jangkitan.

 

Ambil Vitamin C Untuk Kesegaran Segera!

Ambil Vitamin C Untuk Kesegaran Segera

Bagi mengurangkan masalah di atas, anda digalakkan untuk mengamalkan pengambilan Vitamin C untuk kesegaran segera. Chewable Vitamin C Shaklee berbeza dengan vitamin C jenama lain kerana ia mengandungi,

  • Rasa sitrus yang hebat.
  • Ditambah dengan serbuk rosehips, bioflavonoid sitrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi vitamin C.
  • Membantu menguatkan imuniti badan
  • Boleh dikunyah pada bila-bila masadan di mana sahaja.
  • Sangat sesuai untuk seisi keluarga.

 

 

Dapatkan Chewable Vitamin C semulajadi Shaklee bagi mengatasi masalah anda. Keterangan lanjut dan cara penggunaan yang tepat, Hubungi saya,  Nafisah di 013-6935160 Pengedar Shaklee sah anda bagi mendapatkan diskaun 20%. COD Bandar Puncak Alam. POS ke seluruh Malaysia.

Atau

Anda boleh beli sendiri  melalui sistem esell. Klik di bawah

youth

 

 

Anda mungkin berminat dengan artikel berkaitan:

Sustained Release Vitamin C Plus

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares