Produk Shaklee

Zinc Complex

zinc complex shaklee

Keistimewaan Zinc Complex Shaklee

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.

Ia sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

 

Manfaat Utama Zinc Complex

Mengaktifkan 200 jenis enzim – Zinc berkebolehan menggabung DND, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

Membentuk Kolagen – Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

Memperbaiki Diabetes – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

Bintik Putih dikuku – Bintik putih dikuku adalah tanda defisiensi zinc yang boleh menyebabkan dipresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

Mempertingkatkan Sistem imun – Membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells umtuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

Mempercepat Pemulihan Luka – Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

Memperbaiki Masalah Prostat – Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zic dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

Kemampuan Seks Lelaki – Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

Ovulasi Wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Ia juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

Memperbaiki Radang Kulit – Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

Mengekalkan Deria Bau – Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)

 

Zinc adalah SUATU KHAZANAH LELAKI

Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Ia memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.

Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperi kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

 

Cadangan
Untuk pemeliharaan kesihatan dan waktu tumbesaran: 2 kali sehari, 1 tablet setiap kali (lepas makan)

Untuk melawan kanser, mempertingkatkan sistem imun dan fungsi seksual: 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali.

 

Berminat memiliki Zinc Complex Shaklee? Hubungi saya, Nafisah Pengedar Shaklee sah di 013-6935160 untuk order, promosi dan konsultansi yang tepat berdasarkan masalah anda.

Atau

Dapatkan sendiri melalui sistem Esell. Klik di bawah.

promo_vivix

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares