• suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Pengalaman Suami Diserang Vertigo Akibat Resdung Yang Kronik Pulih Dengan Vivix

    Hai Cikta nak berkongsi kisah pengalaman suami diserang resdung yang kronik. Bercerita tentang resdung, mesti ramai yang seperti Cikta. Cikta sebelum ni menganggap resdung atau dikenali dengan nama sinusitis ni sebagai satu penyakit biasa. Sehinggalah suatu hari suami Cikta sendiri terpaksa dirawat di Hospital kerana menghidapi sinus yang teruk.   Bermula dengan kerap bersin dan selsema diawal pagi. Suami Cikta juga kerap diserang vertigo. Mula-mula memang ingat suami hanya mengalami tekanan darah rendah. Tapi lepas buat checkup Doktor diagnosed sebagai vertigo iaitu keadaan berasa dirinya atau persekitaran seperti berpusing-pusing, telinga berdengung , pandangan kabur, mual dan muntah-muntah. Vertigo ini akan menyerang 5 ke 6 kali setahun. Yang paling merisaukan bila…

  • Set Produk,  TESTIMONI

    Berpantang Dengan Vivix dan Set Berpantang Shaklee

    Salam, saya Azie. Saya nak share pengalaman berpantang dengan set berpantang dan Vivix.   Saya bersalinkan anak no.4 ni secara pembedahan dan sememangnya dah diberitau lebih awal. Jadi get ready je. Kalau sebelum ni pengalaman bersalin agak dukacita, saya memang berharap kali ni betul- betul sedia.   Sehingga kandungan masuk 38 minggu, pada pagi raya korban. Ketuban pecah dan sy masuk wad.emergency czer. Sepatutnya planning czer tapi sebab ketuban pecah awal, jadi emergency dan saya sendiri dah dimaklumkan risiko pembedahan ni.     Waktu di hospital, sebaik saja nurse suruh bangun selepas 6 jam pembedahan. Saya ambik vitamin dulu sebab memang tenaga rasa macam habis dah. Ambik ginger jugak, perut…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Kanser Payudara Tahap 2 Beransur Pulih Selepas Amalkan Suplimen Shaklee

    Alhamdulillah wa syukurillah… Inilah cinta hati sya dan adik beradik, satu satunya keberkatan doa yang kami ada sehingga sekarang. Disebalik senyumannya, siapa sangka mak merupakan ‘cancer survivor’… disebalik seraut wajah yang mulus itu juga terselit pelbagai kedukaan dalam memikul tanggungjawab sebagai emak dan ayah kepada kami 4 beradik..terutama buat adik bongsu kami yang sekolah lagi   Oktober 2012 merupakan detik paling getir apabila mak kehilangan kekasih hatinya secara mengejut.. siapalah kite sebagai hamba untuk mempersoalkan ajal dan maut.. hanya doa menjadi iringan… hamba redho ya Allah… Tidak setakat itu, mak diuji sekali lagi apabila disahkan menghidap kanser payudara tahap 2 seusai habis idahnya.     Waktu itu, bagaikan dihempap langit…

  • Skincare Shaklee,  TESTIMONI

    Youth Shaklee Penyelamat Muka Pecah Rumah

    Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.   Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.     Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. “Ni memang takde lain la ni mesti makan terung” tak pun “dah tau alergik terung sapa suruh makan”. Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah…

  • Suplimen Semulajadi,  TESTIMONI

    Kesan Vivix Bantu Anak Penghidap Kanser Tahap 4 Lebih Sihat

    Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik. Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman…

  • Produk Shaklee,  TESTIMONI

    Testimoni “Try To Conceive”

    Semalam heboh isu Produk Sampah. Ya. Betul dah tu. Produk Shaklee memang sampah untuk orang yang tidak memerlukan. Tapi berbeza perspektif untuk golongan *memerlukan seperti kami. Ikuti perkongsian Pakteh dan Makteh ni yang “try to conceive” ini.   Pakteh bagi contoh yang terjadi pada Pakteh dan Makteh la. Kami dah 4 tahun nikah. Ketika itu, masih belum sampai rezeki untuk mengandung. Berbeza dengan korang. Nikah nikah ja. Sedar tak sedar. Dah berjaya. Alhamdulillah. Ya. Kami cuba usaha bermacam macam cara. Kami dah pergi berurut. Masa urut dekat sini. Orang tu cakap rahim bawah @ jatuh. So dia tolak kasi naik balik. Makteh cakap sakit la juga. Kemudian, ada orang suggest…