shaklee vitamin shaklee
vitamin shaklee

Perbezaan Vitamin Shaklee Dengan Vitamin Lain

Pernah tak orang cakap “semua vitamin sama je, shaklee ni je yang mahal sebab MLM”???

Kalau ada orang cakap mcm tu, pertama sekali suruh dia buat perbandingan harga.

Saya pernah compare Shaklee dengan vitamin-vitamin farmasi, resultnya “VITAMIN SHAKLEE PALING MURAH”. Anda tengok harga kat botol memang laaaa. Contohya, vitamin C Shaklee RM82, vitamin lain RM40. Anda tengok pula BERAPA BIJI dalam vitamin ‘murah tu’.

Vitamin C Shaklee ada 120 biji, jatuh harga 68 sen sebiji. Yang RM 40 tu anda taktau ada 30 biji je… cuba bahagi berapa harga dia?

Orang yang tak pernah makan vitamin memang taktau Shaklee ni murah, sebab mereka cuma agak-agak je. Tapi kalau anda pun taktau yang vitamin farmasi yang nampak murah tu sebenarnya mahal…. anda pun terpengaruh dengan mereka.

Saya pernah cakap tentang collagen shaklee dengan seorang kawan. Dia tanya harga berapa? Saya cakap RM298, dekat RM300. Tau dia cakap ape “Ehhhh MURAHnya collagen Shaklee!”

Kalau anda compare minuman kolagen kat wa*son tu memang la hat tu murah-murah… cuba anda compare harga kancil dengan ferrari, boleh ke?

Itu bab harga.

Tp yang lebih penting ialah – PURITY. Ketulenan vitamin tu.

Saya boleh beli vitamin C dari mana-mana. Yes, ia masih vitamin C. Tapi saya tak tahu sumber bahan-bahan dari mana. Bahan natural atau sintetik? Kalau dibuat dari tumbuhan saya taktau mereka guna baja apa, racun apa mereka letak kat pokok tu saya taktau. Then, diproses macamana saya taktau.

Sebab tu SANGAT PENTING untuk saya, benda-benda yang masuk dalam badan, yang hari-hari kita makan, sumber nutrient kita adalah yang halalan toyyiban.

Shaklee dah jamin produknya BEYOND ORGANIC. Bukan sekadar dapat sijil ‘organik’ je. Sebab untuk dapat sijil tu still ada tolerance tau… kalau ada peratusan kecil bahan-bahan terlarang pun still diterima. Tapi Shaklee tak! Dari pemilihan benih, penanaman sampailah siap botol sampai ke kita, semua Shaklee jaga. Dah siap pun diorang buat testing lagi.

Kalau anda makan Shaklee, anda kena tahu prinsip Shaklee macamana, barulah anda boleh hargai apa yang anda makan.

Landmark Study ni adalah satu indikator nak tunjuk SHAKLEE dengan vitamin lain TAK SAMA! Kalau anda masih makan campur-campur vitamin atau produk ‘kesihatan’, lebih baik anda stop dan makan Shaklee je. Anda tengok sendiri carta ni.

 

shaklee landmark study results

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares