Produk Shaklee

Peppermint Ginger Plus

peppermint ginger plus

Keistimewaan Peppermint-Ginger Plus Shaklee

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

 

Manfaat Utama Peppermint-Ginger Plus

•Pudina

Melegakan otot perut, ia mengandungi kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Selain itu,ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kemoterapi.

Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.

•Halia

Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).

Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan.

•Pokok Adas (fennal)

Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu, juga, ia dapat membantu dalam masalah alergi padasaluran usus.

•Cekur Manis (anise)

Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

 

Rekomendasi:

Membantu penghadaman: 3 biji selepa makan.

Mencuci usus dan perut: Larutkan 3 bji Peppermint-Ginger dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum.

Merawat sakit atau masalah gastrik, nausea, batuk: 3-5 biji dilarutkan dalam air pnas menjadi teh herba.

Kelegaan tekak, batuk, sendawa: Hisap 2 biji.

 

Berminat memiliki Peppermint-Ginger Plus ini? Hubungi saya, Nafisah Pengedar Shaklee sah di 013-6935160 untuk order dan konsutasi penggunaan yang tepat.

Atau

Dapatkan sendiri melalui sistem Esell. Klik di bawah.

promo_vivix

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares