• Tips

    Perkembangan Tulang Bayi Dalam Kandungan

      Tahniah di atas kehamilan anda! Sekarang anda bukan makan untuk seorang tetapi dua! Jom ikuti Perkembangan Tulang Bayi Sepanjang 9 Bulan Kehamilan.   Berikan khasiat kepada diri anda dengan nutrien yang betul untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat. Ini termasuk mempunyai kalsium yang mencukupi untuk perkembangan bayi anda dari sel yang kecil sehingga kepada saiz bayi yang normal di akhir kehamilan.     Berikut adalah singkatan tentang perkembangan tulang bayi yang menakjubkan sepanjang kehamilan anda.   1 bulan Ini Permulaan Saya. Tulang mula tumbuh.   2 bulan Saya Mempunyai Struktur Tulang. Tulang selangka, tulang belakang, tengkorak kepala mula terbentuk, diikuti oleh tunas tangan dan kaki.   3 bulan Saya…

  • Skincare Shaklee

    Set Rawatan Intensif and Pemulihan Muka YOUTH Shaklee

      Sinaran UV adalah punca utama kulit rosak, berkedut, cepat tua dan terbakar! Jangan tak percaya. Ya, biasa kita dengar sinaran matahari diperlukan untuk sumber Vitamin D dalam badan, namun kalau nak mendedahkan diri terhadap matahari perlu ada langkah penjagaan. Biasanya pendedahan sebelum pukul 10 pagi itu selamat. Tapi kalau lebih dari tempoh tu jadi apa? Jom tengok video ni   Haaaaa.. serammmm tak? Terbako dan tua tauuu. Luaran nampak cantik macam takde apa2. Tapi hakikatnya? Jadi rajin rajin lah menepek apa yang patut kat muka tu kalau nak keluar rumah. Paling penting sunscreen yang ada broad spectrum (UVA/UVB)   Rahsia Kekal Muda Jelita!   Jadinya nak bagitau, Set Rawatan…

  • Skincare Shaklee

    Keistimewaan Krim Mata Youth Shaklee

      BANGUN SETIAP HARI DENGAN MATA YANG LEBIH CERAH, TIADA KEDUTAN DAN KELIHATAN LEBIH MUDA!   MEMPERKENALKAN YOUTH Restoring Eye Treatment, produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap. Ianya bukan sekadar untuk mata!   • Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.* • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam.** • Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. ** • Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Pengalaman Suami Diserang Vertigo Akibat Resdung Yang Kronik Pulih Dengan Vivix

    Hai Cikta nak berkongsi kisah pengalaman suami diserang resdung yang kronik. Bercerita tentang resdung, mesti ramai yang seperti Cikta. Cikta sebelum ni menganggap resdung atau dikenali dengan nama sinusitis ni sebagai satu penyakit biasa. Sehinggalah suatu hari suami Cikta sendiri terpaksa dirawat di Hospital kerana menghidapi sinus yang teruk.   Bermula dengan kerap bersin dan selsema diawal pagi. Suami Cikta juga kerap diserang vertigo. Mula-mula memang ingat suami hanya mengalami tekanan darah rendah. Tapi lepas buat checkup Doktor diagnosed sebagai vertigo iaitu keadaan berasa dirinya atau persekitaran seperti berpusing-pusing, telinga berdengung , pandangan kabur, mual dan muntah-muntah. Vertigo ini akan menyerang 5 ke 6 kali setahun. Yang paling merisaukan bila…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Kitaran Haid Teratur dan Tiada Lagi Tumpah Darah Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

    Assalamualaikum.. Saya Nurul Atikah berusia 30 tahun.. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya bersama anda semua..     Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yang tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lamanya.. Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yang bersaiz besar.. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..     Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8…     Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan… Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah…

  • Set Produk,  TESTIMONI

    Gara-Gara Set Berpantang, Aku Jatuh Cinta Dengan Suplemen Shaklee

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…Saya Hayati Ismail.Saya adalah Mama kepada 5 orang cahaya mata. Saya mula berkenalan dengan suplemen Shaklee pada tahun 2014 dan sehingga kini masih setia.     Saya mula jatuh cinta dengan suplemen Shaklee melalui Set Berpantang. Masa tu saya berpantang anak yang ke 4. Melahirkan anak melalui pembedahan memberi cabaran besar buat saya. Iyelah kan…saya kena fikir macam mana nak uruskan anak-anak dan diri sendiri…Maklumlah berpantang sendiri katakan…   Tapi selepas mengambil suplemen Shaklee. Saya rasa badan semakin pulih dengan cepat. Sepanjang hari bertenaga dan kurang stress. Paling saya suka luka cepat sembuh.Alhamdullilah…susu pun meriah. Murah rezeki Abang Chik Hadif.     Suplemen Shaklee yang membantu saya semasa berpantang ialah ESP,Vitamin C, Vitalea, Ostematrix, Alfalfa Complex, Zinc…