suplimen Shaklee,  TESTIMONI

Masalah Senggugut Semakin Berkurangan Selepas Amalkan Ostematrix dan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.

 

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya…doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.

 

Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..

 

Testimoni masalah senggugut semakin berkurangan selepas amalkan ostematrix dan gla-complex shaklee

 

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promote si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Ostematrix tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu.

 

Ingat lagi ayat dia, “adik, elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok-esok dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so dari mana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?”

 

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sebab baby dah tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan dan naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.

 

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol si  putih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.

 

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takde sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan satu lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 ke 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks dan lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.

 

Bulan seterusnya saya beli Ostematrix dan tambah GLA Complex untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.
.

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya.

 

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut, Sakit-Sakit Badan dan Sembelit, dapatkan Ostematrix dan GLA complex hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia.

Credit to Supermom Shaklee Story

 

 

Berminat untuk mendapatkan Suplimen dan Vitamin Shaklee? Hubungi saya, Nafisah Pengedar Shaklee sah anda di 013-6935160 untuk harga jimat  dan konsultansi yang tepat berdasarkan masalah anda.

Saya guide anda sampai yakin!

 

 

Anda mungkin berminat dengan artikel berkaitan:

Masalah Haid Tidak Teratur dan Cara Mengatasinya

 

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares