Produk Shaklee,  Suplimen Semulajadi

GLA Complex

gla-complexKeistimewaan GLA Complex Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak daripada minyak borage yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300 mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.

Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

 

Manfaat Utama GLA Complex

Herba tradisi yang dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Melambatkan menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaa, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Memperbaiki inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan arthritis.

Menghalang kompilasi diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah tinggi.

Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infraction.

Memperbaiki tekstue rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hyperaktif dan autisma (ADD/ADHA) – Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

 

Cadangan penggunaan:

Untuk dewasa sahaja: Ambil 1 softgel 2 kali sehari selepas makan

 

GLA bukan sahaja untuk wanita

Ramai orang salah anggap bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropaus (menopaus lelaki).

 

Berminat memiliki GLA Complex hebat ini? Hubungi saya, Nafisah Pengedar Shaklee sah anda di 013-6935160. Konsultasi dan cara pengambilan yang tepat berdasarkan masalah anda akan diberikan secara percuma.

Atau

Anda boleh beli sendiri  melalui sistem esell. Klik di bawah.

promo_vivix

 

Anda mungkin berminat dengan artikel berkaitan:

Masalah Haid Tidak Teratur dan Cara Mengatasinya

Tips Cepat Hamil Selepas Keguguran Anak Pertama

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares