• suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Pengalaman Suami Diserang Vertigo Akibat Resdung Yang Kronik Pulih Dengan Vivix

    Hai Cikta nak berkongsi kisah pengalaman suami diserang resdung yang kronik. Bercerita tentang resdung, mesti ramai yang seperti Cikta. Cikta sebelum ni menganggap resdung atau dikenali dengan nama sinusitis ni sebagai satu penyakit biasa. Sehinggalah suatu hari suami Cikta sendiri terpaksa dirawat di Hospital kerana menghidapi sinus yang teruk.   Bermula dengan kerap bersin dan selsema diawal pagi. Suami Cikta juga kerap diserang vertigo. Mula-mula memang ingat suami hanya mengalami tekanan darah rendah. Tapi lepas buat checkup Doktor diagnosed sebagai vertigo iaitu keadaan berasa dirinya atau persekitaran seperti berpusing-pusing, telinga berdengung , pandangan kabur, mual dan muntah-muntah. Vertigo ini akan menyerang 5 ke 6 kali setahun. Yang paling merisaukan bila…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Kitaran Haid Teratur dan Tiada Lagi Tumpah Darah Selepas Amalkan Suplemen Shaklee

    Assalamualaikum.. Saya Nurul Atikah berusia 30 tahun.. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya bersama anda semua..     Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yang tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lamanya.. Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yang bersaiz besar.. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..     Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8…     Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan… Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Kesan Sampingan Suntikan Perancang Keluarga (DEPO) Hilang Selepas Amalkan Suplimen Shaklee

    Assalamualaikum. Nama saya Siti Lailatul Qadr. Saya merupakan seorang pekerja swasta. Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang mengalami beberapa kesan sampingan selepas mengamalkan suntikan perancang keluarga.   Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu kepada 2 orang cahaya mata lelaki. Saya merasakan diri saya seorang yang bertuah kerana diberikan Allah nikmat melahirkan anak secara normal (anak pertama) dan kaedah pembedahan (anak kedua). Walaupon kebanyakan wanita akan berasa gerun dengan perkataan ‘czer’, tetapi saya menganggap ianya adalah rezeki buat saya kerana dapat melalui kedua-dua pengalaman bersalin yang sangat berharga.     Oleh kerana saya telah melahirkan anak kedua secara pembedahan (czer), saya dan suami merancang untuk menjarakkan kehamilan yang seterusnya. Setelah…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Masalah Senggugut Semakin Berkurangan Selepas Amalkan Ostematrix dan GLA Complex Shaklee

    Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.   Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya…doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.   Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..     Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promote si…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Masalah Sembelit dan Sakit Tumit Kian pulih Selepas Amalkan Omega Guard dan Ostematrix Shaklee

    Assalamualaikum. Nama saya Rozila Ramli dan lebih di kenali sebagai Kak Yang. Berumur 34 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam.   Harini Kak Yang nak kongsikan kesan pengambilan vitamin secara konsisten, telah memberikan hasil yang WOOOW pada Kak Yang.   Bagi semua orang mungkin biasa masalah ini. Tapi bagi Kak Yang, masalah ini mengganggu mental dan fizikal. Kak Yang STRESS.     Masalahnya adalah SAKIT TUMIT & SUKAR BERAK. Mungkin ade yang gelak, tapi masalah ni buat hidup Kak Yang huru-hara.   SAKIT TUMIT yang melampau sangat. Setiap pagi bila bangun tidur, kalau boleh taknak jejak kaki ke lantai. Sebabnya, seakan Kak Yang memijak duri. Sakit ya amattt. Punya la…

  • suplimen Shaklee,  TESTIMONI

    Kanser Payudara Tahap 2 Beransur Pulih Selepas Amalkan Suplimen Shaklee

    Alhamdulillah wa syukurillah… Inilah cinta hati sya dan adik beradik, satu satunya keberkatan doa yang kami ada sehingga sekarang. Disebalik senyumannya, siapa sangka mak merupakan ‘cancer survivor’… disebalik seraut wajah yang mulus itu juga terselit pelbagai kedukaan dalam memikul tanggungjawab sebagai emak dan ayah kepada kami 4 beradik..terutama buat adik bongsu kami yang sekolah lagi   Oktober 2012 merupakan detik paling getir apabila mak kehilangan kekasih hatinya secara mengejut.. siapalah kite sebagai hamba untuk mempersoalkan ajal dan maut.. hanya doa menjadi iringan… hamba redho ya Allah… Tidak setakat itu, mak diuji sekali lagi apabila disahkan menghidap kanser payudara tahap 2 seusai habis idahnya.     Waktu itu, bagaikan dihempap langit…