• Set Produk

    Senarai Harga Produk Shaklee Terkini 2020

    Ramai yang merisik produk Shaklee daripada saya. Tapi selepas dimaklumkan harga, buat-buat terkejut pulak.   Pesan saya senang aje, ” Nak rasa duduk atas kerusi empuk dan tak sakit badan mesti lah beli kereta mewah kan?”   Begitu juga bab suplemen ni, nak rasakan kesan yang ketara mesti lah dapatkan suplemen yang bagus, terhasil dari formulasi saintifik berpatent  menggunakan bahan mentah semulajadi yang tinggi kualiti dan spesifikasinya.   Shaklee adalah satu-satunya jenama suplemen kesihatan yang menjalankan landmark study ke atas keberkesanan penggunaannya. Syarikat ini telah wujud lebih 100 tahun. Di Malaysia sahaja dah 25 tahun!   Shaklee ni bukan sahaja mengeluarkan produk vitamin malah juga mengeluarkan minuman kesihatan, set penjagaan…

  • Kelebihan Suplemen dan Skin Care Shaklee
    Uncategorized

    Kelebihan Suplemen dan Skin Care Shaklee

    Ramai yang tidak tahu Shaklee adalah produk inovasi lebih 100 tahun! Komitmen Dr. Forrest C. Shaklee untuk membantu orang lain hidup lebih sihat bermula apabila beliau mencipta multivitamin pertama di Amerika Syarikat lebih 100 tahun yang lalu. Dalam membina legasi inovasi dan sainsnya, falsafah Living in Harmony with Nature® adalah tunjang jantung kepada semua yang Shaklee lakukan.   Dari produk nutrisi dan kecantikan yang terbukti secara saintifik hingga ke kemampanan alam sekitar, Shaklee telah membantu berjuta-juta orang hidup lebih sihat, lebih muda dan lebih puas dengan kehidupan. Dan Shaklee boleh membuktikannya.     “ Kami membuat produk yang lembut kepada alam sekitar dan tidak pernah membuat ujian ke atas haiwan.…

  • Tips memilih set berpantang terbaik
    Tips

    Tips Memilih Set Berpantang Terbaik

      Bila kandungan masuk trimester ke 3, para ibu akan mula gelisah mencari-cari set berpantang terbaik. Kegelisahan ini akan lebih dirasai terutama sekali bagi ibu yang mengandung anak pertama.   Bagi yang pernah ada pengalaman menggunakan set berpantang, pastinya akan cuba mencari set berpantang yang lebih baik dari sebelumnya.   Ya, tidak dinafikan “pengalaman adalah guru yang terbaik”   Melalui pengalaman, anda belajar menentukan kesesuaian set berpantang terbaik untuk diri sendiri. Ini kerana setiap individu tidak mempunyai keserasian terhadap satu-satu produk dengan individu lain.   Ikuti Tips memilih set berpantang terbaik ini sebagai panduan   1. Pilih set berpantang yang membantu mempercepatkan luka bersalin sembuh     Bagi ibu yang…

  • Contoh Surat Rayuan Haji Kepada Tabung Haji
    Tips

    Contoh Surat Rayuan Haji Kepada TH

    Kalau post saya sebelum ini mengenai Tips Persiapan Bakal Haji dan Umrah, tapi kali ini saya kongsikan pula contoh surat rayuan haji kepada TH. Permohonan Rayuan Haji selalunya dibuka pada hujung tahun iaitu pada bulan Disember.   Saya sendiri telah pergi ke kaunter tabung haji untuk bertanyakan cara bagaimana untuk tercalon sebagai jemaah haji pada tahun berikutnya. Untuk kes saya lain sedikit kerana saya telah pun dipanggil untuk menunaikan haji tetapi terpaksa menolak tawaran tersebut atas sebab yang tak dapat dielakkan.   Sekiranya kes anda seperti saya, anda dikehendaki menghantar surat rayuan seperti contoh surat rayuan haji kepada Tabung Haji ini. Cuma objektif atau alasannya sahaja ditukar dan menyatakan kesediaan anda untuk…

  • Tips Persiapan Bakal Haji dan Umrah
    Tips

    Tips Persiapan Bakal Haji dan Umrah

    Penerbangan jemaah haji ke tanah suci dah pun bermula. Gembiranya rasa hati setiap kali mendengar perkhabaran mereka yang mendapat penggilan mengerjakan haji. Saya telah pun mendapat panggilan menunaikan haji untuk tahun 2014, tapi malangnya terpaksa saya tangguhkan kerana hamil anak pertama dan sedang dalam pengajian. Belum berkesempatan lagi untuk menghantar borang rayuan.   Insyaallah, tamat phD nanti akan saya teruskan impian untuk menjejakkan kaki ke sana.  Jika anda atau ada ahli keluarga yang bakal naik haji tahun ni, di sini saya kongsikan Tips Persiapan Bakal Haji dan Umrah sebelum berangkat ke tanah suci. Tips ini saya perolehi melalui perkongsian Ir.Haji Zainuddin Bin Haji Omar. Silakan share untuk panduan semua.   Tips…

  • Basic H2® Organic Super Cleaning Concentrate
    Produk Shaklee

    Basic H2® Organic Super Cleaning Concentrate

    Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun. Basic H2® Organic Super Cleaning Concentrate menawarkan seribu kegunaan dalam satu botol, menjadikan kerja pembersihan lebih mudah dan sangat berkesan. Pembersih pelbagai guna berkuasa ini membersihkan setiap permukaan sehingga bersinar, tanpa meninggalkan sebarang sisa berbahaya dan kesan kotor.   Kelebihan Basic H2® Organic Super Cleaning Concentrate: 1. Bahan semula jadi Sumber semula jadi dari jagung dan surfektan berasaskan kelapa.   2. Sangat pekat Sedikit tetapi berkesan – satu botol boleh menghasilkan sehingga 182L pembersih sangat berkuasa.   3. Pelbagai guna dan mudah Hanya satu botol boleh menggantikan pelbagai produk seperti pembersih kaca, penghapus gris, pembersih bilik air, peluntur dan boleh digunakan pada hampir…